A A A

Šahovski klub EPCG

Na dan 19. avgusta 1995. godine (dan jubileja EPCG) održana je Osnivačka Skupština Šah Kluba Elektroprivreda Crne Gore Nikšić. Za predsjednika kluba izabran je Milić Đorđo, dipl.ecc, za sekretara kluba izabran je Mijanović Željko, dipl.pravnik.

Skupštinu kluba su sačinjavali igrači i uprava kluba. Upravni odbor je brojao 11 članova: Mijušković Nikola, Milan Živković, Momo Ćetković, Milan Vico, Predrag Murišić, Ivan Mitrović, Radojica Popović, Duško Milić, Mitar Zeković, Slobodan Daković i Slobodan Krivokapić.

Klub se registruje i zvanično kod Ministarstva sporta Republike Crne Gore 09.04.1996.godine.

Od tada klub aktivno učestvuje na svim značajnim takmičenjima koja se organizuju u okviru Šahovskog Saveza Crne Gore kao i van granica Crne Gore.

Glavni pokrovotelj kluba je uprava EPCG-a dok značajna pomoć dolazi i od Sindikalne organizacije zaposlenih.

ŠK'' Elektroprivreda'' je jedan od najtrofejnijih šahovskih klubova u Crnoj Gori. Višestruki je osvajač Kupa i Premijer lige.

Za Prvu ekipu nastupaju VM Kosić Dragan, VM Savić Miodrag, IM Kontić Djordjije, IM Marko Krivokapić, IM Boro Miljanić, FM Jovan Milovic; FM Aleksandra Milović.

 

Predsjednik kluba:

Zoran Ostojić

 

 

April 2015.

Kup Crne Gore u šahu: “Elektroprivreda“ ponovo najbolja!

Šahovski klub “Elektroprivreda“ odbranio je trofej u Kupu Crne Gore. Naši šahisti su potpuno zasluženo, uz sjajnu igru, došli do prestižnog trofeja u izuzetno jakoj konkurenciji. “Elektroprivreda“ je u finalu bila bolja od ŠK “Mimoza“ 2,5:1,5.

“Elektroprivreda“ je bila četvrti nosilac, ali je ponovo sjajno odigrala u Kupu i odbranila trofej. Naši šahisti u prvom kolu su lako savladali ŠK “Ibar“ (3:1), a nakon uzbudljivog trijumfa u četvrtfinalu protiv ŠK “Rokada“ (2,5:1,5) u polufinalu je savladan ŠK “Crnogorac“ sa 3:1.

U borbi za trofej naš šahovski klub je savladao “Mimozu“. U veoma uzbudljivom meču tri partije su završene remijem a pobjedu je donio Jovan Milović koji je savladao Dušana Lekića. Milović je istakao da je “Elektroprivreda“ i ove godine u Kupu odigrala sjajno.

- Nijesmo bili među glavnim favoritima, po rejtingu smo na finalnom turniru bili najslabiji. Ipak, cijela ekipa je odigrala odlično, mislim da smo prikazali najviše i da smo zasluženo osvojili trofej - rekao je Milović, koji je imao fantastičan turnir (remi i tri pobjede).

“Elektroprivreda“ je jako uspješna u Kupu Crne Gore. Ovo je treći trofej u tom takmičenju u posljednje četiri godine.

POLUFINALE:
ŠK ”CRNOGORAC” – ŠK ”ELEKTROPRIVREDA” 1:3
VM Dragan Kosić – IM Stefan Mijović 0,5:0,5 (remi)
VM Božidar Ivanović – FM Jovan Milović 0:1
IM Petar Benković – IM Boro Miljanić 0,5:0,5 (remi)
IM Bogdan Podlesnik – IM Marko Krivokapić 0:1

FINALE:
ŠK “MIMOZA“ – ŠK “ELEKTROPRIVREDA“ 1,5:2,5
VM Milan Draško – IM Stefan Mijović 0,5:0,5 (remi)
IM Dušan Lekić – FM Jovan Milović 0:1
IM Jovan Todorović – IM Boro Miljanić 0,5:0,5 (remi)
FM Veljko Draganić – IM Marko Krivokapić 0,5:0,5 (remi)