A A A

Pojašnjenje računa

U toku je postavljanje najnovijeg računa i ažuriranje objašnjenja stavki na računu u skladu sa najnovijim izmjenama u obračunu!

bill slice
bill slice open

bill slice

U gornjemm desnom uglu, broj telefona Centra za kontakt sa kupcima, 19100. Poziv ka ovom broju je besplatan. Pozivom broja 19100 korisnik dobija direktno jednog od službenika Centra koji mu može pružiti sve informacije vezane za račun, odnosno uputiti ga, po potrebi, na lokalno snabdijevanje.

bill slice open

bill slice

Broj telefona lokalne Elektrodistribucije, u zavisnosti od adrese kupca, kao i vrijeme kada je kupcima broj dostupan.

bill slice open

bill slice

Osnovni podaci o kupcu

bill slice open

bill slice

Istorijat potrošnje kupca, po osnovu aktivne i reaktivne energije, odnosno više i niže tarife. U tabeli je dat pregled novog stanja brojila, prethodnog stanja brojila, potrošnje u tekućem mjesecu i potrošnje u uporednom (istom) vremenskom periodu prethodne godine.

Važno: Ukoliko je kupcu u toku mjeseca izvršena zamjena brojila, podatak o stanju na starom brojilu naći će u prostoru rezervisanom za slanje poruke.

bill slice open

bill slice

Prostor za razne poruke kupcima. Svakog mjeseca poruka ce biti drugačija. U ovom prostoru naći će se i gore pomenuta poruka u slučaju da je kupcu u prethodnom mjesecu zamijenjeno brojilo.

bill slice open

bill slice

Ovaj prostor sadrži slijedeće podatke:

  • Podaci o ukupnom iznosu tekućeg računa za prethodni mjesec izražen u eurima, od kojeg je oduzet iznos ostvarenog popusta, a nakon toga obračunat PDV.
  • Vrijednost prethodnog duga
  • Vrijednost po potpisanom protokolu (ako je potpisan, ako nije, ove stavke nema)
  • Vrijednost dospjelih obaveza po protokolu
  • UKUPNO ZA UPLATU: ova stavka sadrzi sumarno iznos koji se sastoji od računa za prethodni mjesec, prethodnog duga ako ga ima i dospjele obaveze po protokolu akoje isti potpisan.
bill slice open

bill slice

Izvjestaj o uplati ostaje kupcu nakon uplate. On sadrži sve podatke o kupcu, kao i informaciju o iznosu koji je potrebno uplatiti i iskazanim umanjenjem po osnovu redovnosti.