| Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić
A A A
Objavljeno: 
Wednesday, Oktobar 4, 2017 - 13:40

RAČUNARI ZA OŠ ''MILIJA NIKČEVIĆ''

EPCG je donirala računare i računarsku opremu Osnovnoj školi ''Milija Nikčević'' u Kličevu, u Nikšiću. 

Računarskom opremom i računarima opremljen je u potpunosti kabinet informatike. Računari će se intenzivno koristiti u nastavi informatike, izbornoj nastavi, slobodnim aktivnostima kao i u drugim oblastima gdje je neophodna primjena informatike.

''Elektroprivreda Crne Gore je Osnovnoj školi ''Milija Nikčević'' donirala 15 računara i informatičku opremu, ukupne vrijednosti 5.000 eura.  U vremenima kada su informatičke tehnologije postale sastavni dio našeg života na svim poljima, neophodno je da se najmlađi kroz sistem obrazovanja na vrijeme upoznaju sa njihovim osnovama i njihovom pravilnom primjenom. A za to je neophodna odgovarajuća, savremena oprema, jer se i na tom polju promjene dešavaju velikom brzinom'', naglasio je Mihailo Glušćević, izvršni rukovodilac direktorata za informacione tehnologije u Elektroprivredi Crne Gore.

Direktorica OŠ „Milija Nikčević“, Slavica Perošević, istakla je značaj donacije: ''Kao obrazovna ustanova, svjesni smo činjenice koliko su informatička pismenost i informacione tehnologije neophodne i da je važno znanje iz tih oblasti neprestano širiti. EPCG nam je izašla u susret i na tome smo joj zahvalni, jer je našim đacima pružila šansu da na jednostavan i savremen način, bez opterećenja stiču nova znanja. Ranije smo imali dvije informatičke učionice, jednu funkcionalnu, drugu manje, a nova, u kojoj se trenutno nalazimo, pruža komfor za bolji i uspješniji rad''.

Novom računarskom opremom zadovoljni su i učenici. Učenica Nina Milović rekla je da je rad na novim računarima zabavan: ''Jako nam je drago što smo dobili novu opremu za našu učionicu. Iako se računari od ranije još uvijek mogu koristiti, prilično su stari, pa smo imali problema prilikom učitavanja podataka, otvaranja fajlova i slično. Sada je sve mnogo lakše i zanimljivije''.

Učenik Nenad Zeković takođe ističe da su novi računari mnogo bolji od prethodnih: ''Najviše mi se sviđa rad u Wordu i pravljenje prezentacija u Power Pont-u. Internet na novim kompjuterima je brži, pa lakše preuzimamo fotografije koje su nam potrebne za lekcije''.

EPCG na ovaj način želi da mladima pruži podršku u unapređenju informatičke pismenosti, koja je neophodnost savremenog društva,  a nastavnicima i profesorima obezbijedi kvalitetnije uslove kako bi na inovativan i kreativan  način prenosili znanje.