A A A
Objavljeno: 
Thursday, Maj 11, 2023 - 10:40

ELEKTROPRIVREDA CRNE GORE I U NAREDNOJ SEZONI UZ FK SUTJESKA

Ugovor o sponzorstvu i u narednoj sezoni, a time i nastavak uspješne saradnje između Elektroprivrede Crne Gore i fudbalskog kluba „Sutjeska” potpisali su danas izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin i predsjednik FK „Sutjeska“ dr Marko Mitrović. Potpisivanje je organizovano na stadionu Sutjeske u Nikšiću.

Izvršni direktor Elektroprivrede, Nikola Rovčanin, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog potpisivanja ovog ugovora. „Sutjeska je naš prvoligaš i naše opredjeljenje je da ime Elektroprivrede nosi jedan ovako uspješan klub na svojim dresovima i da kroz svoje uspjehe u sportu promoviše i našu kompaniju i naše projekte i sve ono što je važno i neophodno” – naglasio je Rovčanin.

Predsjednik fudbalskog kluba Sutjeska, dr Marko Mitrović rekao je: “Elektroprivreda Crne Gore je partner našeg kluba dugi niz godina. Mi smo se trudili da to partnerstvo uvažavamo, cijenimo, njegujemo i poštujemo, a uvjereni smo da smo našim odgovornim odnosom prema zajednici i rezultatima u posljednjoj deceniji dali doprinos unapređenju razvoja sporta u Crnoj Gori i kao jedan od najboljih sportskih kolektiva u našoj zemlji zaslužili da stanemo rame uz rame sa najvećom crnogorskom kompanijom”.

Rovčanin je istakao i da Elektroprivreda Crne Gore posebnu pažnju poklanja društveno odgovornom poslovanju i daje veliki doprinos razvoju crnogorskog društva, te postavlja standarde kada je u pitanju ulaganje u opšte dobro.

Mitrović je naglasio da je jedan od fokusa djelovanja UEFA u narednom period održivi razvoj. “Naš klub ima u planu da se pozicionira kao održiva cjelina u svim segmentima poslovanja. Od finansijske održivosti, kvalitetnog obrazovanja za mlade fudbalere, kvalitetne zdravstvene zaštite, saradnje sa relevantnim institucijama, do zaštite životne sredine i razvoja i implementacije zelene energije. S obzirom na to da je Elektroprivreda Crne Gore već proširila svoje aktivnosti ka razvoju obnovljivih izvora energije, sigurni smo da ćemo i na tom polju, u skorijem periodu, ostvariti saradnju i postaviti nove standarde u poslovanju sportskih klubova u našoj zemlji”, zaključio je.