A A A
Objavljeno: 
Wednesday, Mart 15, 2023 - 08:18

EPCG DONIRALA FONDACIJI "BUDI HUMAN"

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirala je organizaciji "Budi human" 40.000 eura kao pomoć u liječenju djece. Fondacija je do sada pomogla u liječenju 85 mališana.

Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin, nakon potpisivanja Ugovora o donaciji, pozvao je sve državne kompanije da pomognu ovu ili neku drugu humanitarnu organizaciju i da na taj način pokažu visok stepen i nivo solidarnosti i društvene odgovornosti.

- Elektroprivreda zaista primjerima pokazuje društvenu odgovornost, i prema zdravstvenom sistemu (KCCG, velikom broju Opštih bolnica…), a sada smo se opredijelili da krenemo korak naprijed i opredijelimo značajna finansijska sredstva od 40.000 eura upravo za Fondaciju čiji je rad u prethodnim godinama prepoznat u crnogorskoj javnosti, i negdje smo upravo i mi prepoznali ovu organizaciju, da usmjerimo finansijska sredstva, koja će, siguran sam, na najbolji  način biti upotrijebljena i pomoći u liječenju djece", poručio je izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin.

Direktor Fondacije "Budi human" Goran Jovanović, zahvalio je EPCG što je prepoznala njihov humanitarni rad i naglasio da je novčana pomoć od 40.000 eura najveća donacija koju su dobili u posljednjih šest godina.

- Drago mi je da mogu da se zahvalim ovom prilikom Elektroprivredi i njenom izvršnom direktoru što su prepoznali rad Fondacije u proteklih šest godina i na tome šta smo uspjeli sve da ostvarimo. Ova novčana sredstva koja će Elektroprivreda u narednih godinu dana donirati, predstavlja značajan napredak u tom dijelu da

društveno odgovorne kompanije prepoznaju naš rad i ujedno mogu reći da je ovo najveća donacija koju je Fondacija "Budi human" primila za sve vrijeme svog funkcionisanja. Nadam se da je ovo prvi korak u našoj daljoj saradnji, zaključio je Jovanović.