| Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić
A A A
Objavljeno: 
Uto, Novembar 28, 2017 - 15:15

EPCG učestvovala u humanitarnoj akciji Rotari kluba Podgorica

Na donatorskoj večeri održanoj 24. novembra u Hotelu „Centre Ville“ u Podgorici, prikupljen je novac za kupovinu mobilne Brajeve mašine za potrebe obrazovanja djece bez ostatka vida  u Javnoj ustanovi Resursni centar  za djecu i mlade „Podgorica“. U organizaciji Rotari kluba Podgorica ova plemenita akcija okupila je ljude dobre volje, rotary zajednicu Crne Gore i njihove prijatelje, a akciju je podržala i Elektroprivreda Crne Gore donirajući sredstva za kupovinu još jedne mobilne Brajeve mašine.

U Resursnom centru se školuju djeca u osnovnoj i srednjoj školi, a realizuje se i poseban program za djecu sa kombinovanim smetnjama. Pored toga ova obrazovna ustanova pruža svu potrebnu podršku djeci sa smetnjama koja su uključena u redovni sistem obrazovanja, njihovim roditeljima i nastavnicima. Na taj način Resursni centar podstiče i daje kvalitet procesu inkluzije.

Najljepši poklon donatorima bio je prigodan muzički program koji su priredili učenici muzičke škole „Vasa Pavić“ iz Podgorice, gdje muzičko obrazovanje stiču i djeca iz Resursnog centra. Za ovu priliku, direktorka muzičke škole, Zoja Đurović je pažljivo odabrala taktove muzike za malene đake. Publika je nagradila ove posvećene muzičare zasluženim aplauzom.

Predsjednica Rotari kluba Podgorica, Milena Durutović je izrazila svoje zadovoljstvo što je velika sala Centre Ville bila mala da primi sve one koji su te večeri hteli da daju svoj doprinos ovoj akciji. Živimo u vremenu  u kome je neophodno  osluškivati potrebe drugih, što predstavlja i potrebu, ali i obavezu nekih od nas. Rotari zajednica ima upravo tu ulogu, danas mnogo više nego ranije, smatra Durutović. Rotary klub Podgorica daje podršku I prati potrebe Resursniog centra u kontinuitetu već dvadeset godina, u želji da potrebe ove obrazovne ustanove učini javnim I prepoznatim u društvu, kako bi se djeci koja se školuju u ovoj ustanovi omogućili što bolji uslovi za kvalitetno obrazovanje, naglasila je Durutović.

U ime Resursnog centra Podgorica na donaciji se zahvalila pedagog ove ustanove, Irena Bogićević.