A A A
Objavljeno: 
Friday, Jul 12, 2019 - 15:04

EPCG DONIRALA 20 HILJADA EURA ZA KCCG

Elektroprivreda Crne Gore podržala je društveno odgovornu inicijativu Privredne komore Crne Gore i sa 20.000 eura učestvuje, zajedno sa ostalim partnerima Privredne komora,  u projektu prikupljanja sredstava za kupovinu medicinskih aparata Kliničkom centru u Podgorici.

EPCG je uvijek pomagala ustanovama od važnosti za zajednicu a pomoć u poboljšanju zdravstvenih usluga stanovništvu oduvijek je bila naš prioritet. Klinički centar je najreferentnija zdravstvena ustanova u Cmoj Gori koja sprovodi visoko specijalizovanu dijagnostiku i liječenje. Razvoj medicinske nauke i tehnologije koje to prate zahtiijevaju konstantna i velika ulaganja kako bi se pratili savremeni trendovi i standardi u liječenju i zdravstvenoj zaštiti. Zbog toge je EPCG odlučila da podrži društveno odgovornu inicijativu Privredne komore i pruži finansijsku podršku u iznosu od 20.000 eura.

Direktor KCCG dr Eraković, zahvaljujući se na vrijednoj donaciji, istakao je da je inicijativa Privredne komore pravi primjer i pokazatelj i ostalim društveno odgovornim kompanijama i institutcijama u Crnoj Gori na koji način treba podržavati zdravstveni sistem Crne Gore i naravno, krovnu instituciju zdravstvenog sistema kao što je Klinički centar.

“Ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim Goluboviću i svim privrednicima. Donacije su bile različite vrijednosti i nama nije bila važna visina donacije pojedinačnih donator, ali svakako bih istakao Elektroprivredu Crne Gore i kompaniju Fly Montenegro, koji su svojim najvećim donacijama doprinijeli da ovaj iznos bude ovakav, tako da se ovim putem njima i posebno zahvaljujem”, kazao je dr Eraković.

Podjećamo da je i u prethodnih godinu EPCG podržala zdravstveni sistem kroz nabavku tkivnog procesora za Specijalnu bolnicu u Brezoviku, cistoskop za Opštu bonicu i Pljevljima i intubacione bronhoskope za Kliniku za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra.

Elektroprivreda će nastaviti i u narednom peridu da doprinosi poboljšanju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga stanovnicima, kroz opredijeljivanje donacija u ovu svrhu.