A A A
Objavljeno: 
Ponedeljak, Februar 6, 2017 - 20:00

Gimnazija "Slobodan Škerović" dobila novu biblioteku: EPCG među donatorima

U okviru obilježavanja jubileja 110 godina postojanja JU Gimnazija „Slobodan Škerović“ u Podgorici, otvorena je renovirane biblioteka, koja je jedinstvena kako po izgledu tako i po bibliotečkom fondu. Svoj doprinos renoviranju biblioteke dala je i Elektroprivreda Crne Gore.

Ministar prosvjete, Damir Šehović, je, na otvaranju biblioteke, ocijenio da se sistem obrazovanja unapređuje i brojnošću i dostupnošću knjiga koje se stavljaju na raspolaganje učenicima, nastavnicima i zainteresovanoj javnosti.

- Ja bih rekao da su knjige i više od spomenika, zato što jedino znanje koje dobijamo čitajući knjige vam niko ne može uzeti - naveo je Šehović.

Direktorica Gimnazijem Zoja Bojanić-Lalović navela je da se otvaranjem biblioteke u mjesecu kada obilježavaju 110 godina postojanja Gimnazije, doprinosi znanju i duhovnosti.

- Nema ničeg ljepšeg od mjesta na kojem knjiga spaja. Ništa tako ne donese svjetlost našem duhu i nigdje riječi nemaju takvu ljepotu kao u knjigama - ocijenila je Bojanić-Lalović.

Ona je zahvalila Ministarstvu prosvjete na podršci i sponzorima – Elektroprivredi Crne Gore, Master Card-u i Societte Generale banci.

-20 hiljada knjiga je samo početak, jer se biblioteke ne prave, one rastu - poručila je Bojanić Lalović.