A A A
Objavljeno: 
Friday, Septembar 7, 2018 - 20:50

EPCG DONIRALA CISTOSKOP OPŠTOJ BOLNICI U PLJEVLJIMA

Elektroprivreda Crne Gore, u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti, donirala je Opštoj bolnici Pljevlja cistoskop vrijedan 15.000 eura. Ugovor o donaciji potpisali su izvršni direktor EPCG Igor Noveljić i direktor bolnice Enes Gadžo.

‘’EPCG je uvijek iskazivala spremnost da pomogne institucijama i ustanovama od važnosti za zajednicu. Pomoć u poboljšanju zdravstvenih usluga stanovništvu oduvijek je bila na listi naših prioriteta. Nedavno smo donirali vrijednu opremu Kliničkom centru Crne Gore, danas doniramo vrijedan cistoskop bolnici u Pljevljima, a najavljujem ubrzo i donaciju specijalizovanoj bolnici za plućne bolesti u Brezoviku’’, istakao je Noveljić, nakon potpisvanja ugovora.

Medicinsku opremu, čiju je nabavku finansirala EPCG, čini cistoskop koji je neophodan za cistoskopiju kao osnovnu dijagnostičku metodu u urologiji.

‘’Dosadašnji aparat kojim je raspolagala bolnica bio je star i dotrajao. Nabavkom novog cisoskopa koji je donirala EPCG, omogućen je rad urološke ambulante koji je bio doveden u pitanje’’, naglasio je Ernes Gadžo, direktor Opšte bolnice u Pljevljima.    

Elektroprivreda će nastaviti I u narednom peridu da doprinosi poboljšanju kvaliteta pružanja zdravstvenih usluga stanovnicima, kroz opredijeljivanje donacija u ovu svrhu.