Uto, Februar 13, 2018 - 09:29

Šest ponuda za izradu idejnog projekta ekološke rekonstrukcije TE "Pljevlja"

U EPCG su u ponedjeljak, 12. februara, otvorene ponude na tenderu za nabavku usluge koja podrazumijeva izradu idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka Termoelektrane Pljevlja. Na tender se prijavilo šest ponuđača a EPCG će u narednom periodu pristupiti njihovoj evaluaciji.

EPCG je 25. decembra 2017. godine raspisala tender za izbor kompanije za izradu idejnog projekta,  a shodno tehničkim specifikacijma vrijednost tendera iznosi 900 hiljada eura sa PDV-om.

Izvođenju radova na ekološkoj rekonstrukciji, vrijednoj 40 miliona eura, prethodi faza izrade Idejnog projekta koji će definisati najbolje potrebna tehnološka rješenja za ekološku rekonstrukciju Bloka I TE „Pljevlja“. Plan je da se poslije odabira kompanije i  izrade idejnog projekta, izvrši izbor izvođača i opreme koja će se instalirati u periodu od oko tri godine. Plan je da se projekat ekološke rekonstrukcije  završi do 2021. godine, a  uključuje, izmedju ostalog, izgradnju sistema za odsumporavanje, denitrifikaciju, unaprjedjenje rada elektorfilterskog posrojenja, izgradnju sistema otpadnih voda i rekonstrukciju sistema transporta nus produkata sagorijevanja, kao i izgradnju  toplotne stanice kao dijela projekta toplifikacije Pljevalja.