A A A
Objavljeno: 
Friday, Jul 26, 2019 - 11:10

HE "PERUĆICA“ U REMONTU OD 29. JULA

Redovni godišnji remont  HE „Perućica“, ove godine, počeće 29.jula, a potpuna obustava rada u elektrani potrajaće do 31. avgusta. Pored redovnih i uobičajenih remontnih radova na opremi i postrojenjima te dovodnom sistemu HE „Perućica“ ove godine biće revitalizovani i generatori G5 i G7. Investicija je vrijedna milion eura, a očekuje se da bude realizovana do kraja novembra 2019. godine u skladu sa Planom revitalizacije i sprovedenim postupkom javnih nabavki.

U okviru priprema za remont pražnjenje dovodnog sistema počeće  u nedjelju 28.jula, dok će prema Planu ovogodišnjeg remonta trodnevno punjenje sistema i cjevovoda početi 27.avgusta kako bi HE „Perućica“ posljednjeg dana avgusta bila spremna da se  ponovo priključi na elektro-energetski sistem.

Uzimajući u obzir bezbjednost građana, upozoravamo javnost, prije svega stanovnike naselja koja gravitiraju hidroneergetskom sistemu „Perućica“, na moguće opasnosti i molimo ih da ne izvode bilo kakve aktivnosti u vrijeme pražnjenja i punjenja dovodnih sistema HE „Perućica“.