A A A
Objavljeno: 
Friday, Jun 30, 2017 - 15:39

EPCG i ove godine prijatelj Lake fest-a

Tradicionalni nikšićki festival, Lake fest, nastavlja sedam godina dugu tradiciju pa će, u periodu od  11. do 13. avgusta na prostoru oko jezera Krupac, akumulacije HE "Perućica", predstaviti publici muzičke sastave sa regionalne i svjetske scene.

Svjesna činjenice da je Lake fest postao brend Nikšića, a samim tim i jedan od najznačajnijih kulturnih muzičkih događaja u državi, Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) je, kao vjerni prijatelj festivala, osim finansijski, događaj podržala ustupanjem prostora oko jezera Krupac.

- Sigurni smo da će i ove godine jezerom Krupac strujati pozitivna i dobra energija. Veliko nam je zadovoljstvo što nastavljamo saradnju u dobrom i pravom duhu - kazala je predstavnica EPCG, Eleonora Albijanić.

Organizator festivala, Predrag Zečević, kazao je da će posjetioci uživati u stvaralaštvu najeminentnijih bendova sa EX-YU prostora.

- Već prve večeri posjetioce očekuju bendovi "Hladno pivo" i "Zabranjeno pušenje" koji će, siguran sam, učiniti da ovogodišnji Lake fest počne na pravi način - rekao je Zečević.

Takođe, kako najavljuje organizator, festival će upotpuniti i zvuk francuskog benda "Talisco", kao i nastup prošlogodišnjeg izvođača, DJ-a Kirila Džajkovskog, bendova "Mortal Kombat", "Neverne Bebe" i mnogih drugih. Tokom trajanja festivala, gosti će uživati i u nastupima crnogorskih sastava: "Mikrokozma", "Freedom", "Parampaščad" i "Gomila nesklada".

Potpredsjednica Opštine Nikšić, Sonja Nikčević, najavila je da će ovog ljeta događaj biti obogaćen promotivnim materijalom koji će uljepšati boravak posjetiocima, a samim tim i produžiti vijek trajanja festivalu.

- Želimo da i ove godine budemo pravi domaćini i pokažemo da je Nikšić grad, ne samo piva i čelika, već i kvalitetne muzike i netaknute prirode koju čuva okruženje jezera Krupac - kazala je Nikčević.

Kako organizator festivala ističe, Lake je prepoznatljiv i po ekološkim aktivnostima, pa će i ove godine sprovoditi "Rock and Recycle" kampanju.

- Krupačke topole stvaraju ambijent koji nas povezuje. Naša obaveza je da uzvratimo prirodi i pošaljemo poruku da o prirodnom okruženju treba neprestano brinuti - istakao je Zečević.

Frontmen "Zabranjenog pušenja", Davor Sučić, izrazio je zadovoljstvo što je dio muzičke priče koju stvaraju vjerna publika, muzičari, organizatori, ali i prirodne ljepote Krupačkog jezera.

- Čuvati prirodni ambijent festivala je sjajna inicijativa. Stoga, svjesni da je ljepše davati nego uzimati, dio prihoda doniraćemo za ekološke projekte u Crnoj Gori - kazao je Sučić.

Podrška muzičkom događaju dolazi i iz Nacionalne turističke organizacije (NTO), gdje ističu da festival ima izuzetan značaj za Crnu Goru.

- Lake fest jača imidž crnogorskog turizma i sigurni smo da će i ove godine na kvalitetan način afirmisati region i opravdati epitet dobrog provoda - kazala je ispred NTO, Nina Vukčević.