A A A
Objavljeno: 
Wednesday, Jul 25, 2018 - 11:36

EPCG DONIRALA OPREMU ZA KCCG U VRIJEDNOSTI OD 20 HILJADA EURA

Elektroprivreda Crne Gore, kao kompanija velike društvene odgovornosti i koja je uvijek iskazivala spremnost da pomogne institucijama i ustanovama od važnosti za zajednicu, donirala je Kliničkom centru Crne Gore 20.000,00 eura za nabavku medicinske opreme. Ugovor o donaciji potpisali su izvršni direktor EPCG Igor Noveljić i direktorica KCCG Zorica Kovačević.

Izvršni direktor EPCG, kazao je da naša kompanija nikada nije zaboravila odgovornost koju ima prema društvu i državi u kojoj uspješno obavlja svoju osnovnu djelatnost. Pomoć u poboljšanju zdravstvenih usluga stanovništvu, prosvjetnim ustanovama, institucijama od posebnog začaja, sportskim savezima i pojedincima, na listi su prioriteta naše kompanije, po čemu je Elektroprivreda poznata i prepoznata, istakao je Noveljić, nakon potpisivanja ugovora.

Medicinsku opremu, čiju je nabavku finansirala naša kompanija, čine intubacioni bronhoskopi, koji su neophodni Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra i predstavljaju standard za rješavanje otežanog disajnog puta u operacionoj sali. Kupovinom uređaja Klinički centar će uveliko poboljšati dijagnostičke i terapeutske procedure u jedinici intenzivnog liječenja.

Zahvaljujući na donaciji, direktorica Kliničkog centra Zorica Kovačević je kazala da se radi o nabavci dva bronhoskopa za potrebe Klinike za anesteziju, centralne intenzivne terapije i terapiju bola, koji će se koristiti u Odjeljnju centralne intezivne terapije i operacionim salama. Posebno je važno istaći da je jedan aparat namijenjen za izvođenje osnovnih dijagnostičkih i terapijskih procedura u Odjeljenju centralne intenzivne terapije a drugi za otežanu intubaciju pacijenata koji predstavlja standard za rješavanje otežanog disajnog puta, bilo u operacionoj sali ili Odjeljenju centralne intentzivne terapije. Ovim činom EPCG se pridužila porodici prijatelja naše ustanove na čemu im se najsrdačnije zahvaljujemo.

Nastavljajući svoju misiju aktivnog učešća u poboljšanju uslova zdravstvene zaštite svih naših građana, EPCG, u narednom periodu, doniraće određena sredstva za kupovinu potrebne medicinske opreme u još nekoliko zdravstvenih ustanova.