A A A
Objavljeno: 
Uto, Jul 17, 2018 - 14:14

Dobit EPCG u prvoj polovini 2018. godine 42,88 miliona eura

EPCG je, u prvoj polovini 2018. godine, prihodovala 154,47 miliona €, više od plana 11 odsto i 26 odsto više u odnosu na isti period lani.

Glavni razlozi dobrih poslovnih rezultata u prvih pola godine, prije svega su dobra pogonska spremnost i stabilno funkcionisanje proizvodnih objekata, koji su uz dobre hidrometeorološke prilike, uslovili povećanu proizvodnju. Dobrim rezultatima u velikoj mjeri doprinijeli su zaposleni u proizvodnim objektima, ali i naša Direkcija za upravljavljanje energijom.

Dobit prije odbijanja kamate, poreza na prihod i troškova depresijacije i  amortizacije (EBITDA) od  49,35 miliona €, ostvarena u prvoj polovini godine je 58  odsto veća  u odnosu na planiranu, dok je neto dobit kompanije oko 42,88 milion eura. 

Elektroprivreda Crne Gore je u okruženju punom izazova, tokom prvih šest mjeseci 2018. godine,  zahvaljujući dobroj pogonskoj spremnosti i izuzetnim hidrološkim prilikama, ostvarila dobre rezulate. Svakako da kontinuirana dobra stopa naplate, uz pojačane aktivnosti na polju snabdijevanja te dodatnim stimulacijama redovnih platiša i unapređenje odnosa sa kupcima, uslovili su još bolje efekte u poslovanju kompanije.