A A A
Objavljeno: 
Thursday, Januar 19, 2017 - 14:17

Uspješan početak decenije postojanja Kluba DDK EPCG

Klub Dobrovoljnih davalaca krvi (DDK) Elektroprivrede u Nikšiću, deceniju postojanja je započeo prvom akcijom doniranja u 2017. godini. 

Klub Dobrovoljnih davalaca krvi (DDK) Elektroprivrede u Nikšiću, deceniju postojanja je započeo prvom akcijom doniranja u 2017. godini.

Oko 15 članova kluba su humanim djelom doprinijeli povećanju jedinica krvi.

„Počeli smo godinu u kojoj obilježavamo deceniju postojanja i doprinosa razvoju i afirmaciji dobrovoljnog davalaštva. Postigli smo da budemo stabilan klub ispunjavajući  programske ciljeve koji su u službi čovjeka. To je naša osnovna intencija kao ljudi koji osjećaju humanitarnu potrebu da pomognu čovjeku u nevolji i doprinesu poboljšanju zdravstvenog standarda“, kazao je predsjednik Kluba, Mitar Vučković.

„Akcije Kluba DDK EPCG su brojne i posjećene. Dobrovoljci se uvijek rado vrate. To nas ohrabruje i govori o svjesnosti značaja dobrovoljnog doniranja. Sigurne rezerve krvi spasavaju ljudske živote. Naš moto je da krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv“, rekla je dr Biljana Dendić.

Predsjednik Kluba, Mitar Vučković govori da se po prvi put, u istoriji kluba, akcija organizuje u januaru. Deceniju postojanja Klub DDK EPCG će obilježiti u HE Perućica, u maju. Prije toga, u martu, dobrovoljci će, u saradnji sa  Klubom DDK Piva organizovati akciju darivanja životne tečnosti.

Vučković upućuje poziv svima koji se osjećaju sposobnim i zdravim da se pridruže i učine što brojnijom porodicu humanista Elektroprivrede Crne Gore.