A A A
Objavljeno: 
Friday, Maj 11, 2018 - 10:12

Odazvalo se 80 humanista

Tradicionalnoj majskoj akciji dobrovoljnog davanja krvi koju je klub Elektroprivrede Crne Gore organizovao, ove godine, u saradnji sa partnerskim klubom „Studenti Nikšića“ i sportsko-ribolovnim klubom „Nikšić“, odazavalo se 80 dobrovoljnih davalaca, a prikupljeno je 70 jedinica krvi.

Akcija, koja je organizovana povodom Dana HE „Perućica“- 58 godina postojanja i uspješnog rada i 11. maja - Dana dobrovoljnih davalaca krvi Crne Gore, ispunila je očekivanja, a njenom uspjehu doprinio je i jedan broj mlađih učesnika koji su prvi put dobrovoljno donirali krv.

Klub dobrovoljnih davalaca krvi Elektroprivrede Crne Gore obilježio je, prošle godine, deceniju postojanja i uspješnog funkcionisanja. Okupljamo oko 200 aktivnih članova i oko 350 pomažućih. Finansiramo se najvećim dijelom iz dobrovoljnih mjesečnih priloga zaposlenih u EPCG, a veoma nam je važno razumijevanje i podrška koju dobijamo od Kompanije. Naš Klub djeluje u svim opštinama u kojima posluju energetski objekti EPCG: Nikšiću, Plužinama i Pljevljima. Ističemo i izuzetnu saradnju sa Zavodom za transfuziju krvi Crne Gore i Odjeljenjima za transfuziju krvi u Nikšiću i Pljevljima, Crvenim krstom Crne Gore i opštinskim organizacijama Crvenog krsta u opštinama u kojima ostvarujemo programske ciljeve, kao i drugim klubovima. Veoma smo aktivni i na planu popularizacije i afirmacije dobrovoljnog davalaštva krvi, a u skladu sa našim mogućnostima, uvijek nastojimo da damo doprinos razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi i kroz pomoć i podršku u opremanju Odjeljenja za transfuziju krvi u opštinama u kojima djelujemo.

Druženje dobrovoljnih davalaca krvi nakon akcije u Nikšiću organizovano je u ugostiteljskom kompleksu Manitovac, gdje su se demonstrirali i zdravi stilovi života.