A A A
Objavljeno: 
Thursday, Maj 12, 2016 - 14:53

Akcija Kluba DDK EPCG u Nikšiću: Odazvalo se 65 humanista

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog doniranja krvi u Nikšiću u potpunosti je opravdala očekivanja.

Među 65 humanista koji su se odazvali, bilo je dvadesetak davalaca koji su prvi put donirali životnu tečnost. Pored zaposlenih u Direkciji Elektroprivrede Crne Gore učešća su uzeli i kolege iz HE „Perućica“, HE „Piva“, distributivnog Regiona 1 i FC Snabdijevanje, ali i jedan broj građana Nikšića i članova Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi HET-a Trebinje sa kojima naš Klub ima dugogodišnju uspješnu saradnju.

Inače, bila je ovo ukupno četvrta akcija Kluba EPCG od početka godine. Prethodno uspješne akcije organizovale su podružnice u Podgorici, Beranama i Plužinama.

Nakon akcije, organizovane u čast obilježavanja 12. maja - Dana HE „Perućica“ na prigodnom druženju davalaca i prijatelja Kluba,  predstavnici OO Crvenog krsta Nikšić uručili su priznanja zaslužnim članovima našeg Kluba, a predstavnici Zavoda za transfuziju Zahvalnicu Elektroprivredi Crne Gore koja društvenu odgovornost kao važan dio poslovne politike pokazuje i kroz pomoć i podršku u afirmaciji i razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi.