A A A
Objavljeno: 
Thursday, Maj 5, 2022 - 17:09

ВДТ УСВОЈИЛО ПРИТУЖБУ ЕПЦГ

Врховно државно  тужилаштво Црне Горе је, дана 4. маја 2022. године, дописом ознаке КТР-П. број 12/22 од 7. априла 2022. године, обавијестило правног пуномоћника ЕПЦГ да је усвојена Притужба, поднијета ради преиспитивања рјешења Специјалног државног тужилаштва, Кт-С.бр.93/21 од 14. децембра 2021.године, о одбацивању кривичне пријаве коју смо поднели против Марковић Душка, бившег предсједника Владе Црне Горе, Секулић Драгице, бивше министарке економије Црне Горе, Пејовић Веселина, власника и заступника правног лица УНИПРОМ ДОО Никшић, Кривокапић Ђока, бившег предсједника Одбора директора Електропривреде Црне Горе АД Никшић, Новељић Игора, бившег извршног директора Електропривреде Црне Горе АД Никшић, те других лица означених у кривичној пријави.

ВДТ нас је, у том смислу, обавијестио да је, оцјеном притужбе и цјелокупних списа предмета, утврђено да је предметно решење о одбацивању кривичне пријаве преурењено, па је предмет пословне ознаке Кт-С.бр.93/21, враћен Специјалном државном тужилаштву, ради предузимања потребних мјера и радњи, на темељу којих ће се донијети одлука у складу са законом.
 
Надамо се да је ово показатељ трајног одступања од некадашње праксе, према којој су важни актери из сфере Специјалног државног тужилаштва, првенствено Миливоје Катнић и Саша Чађеновић, одлуке доносили на основу политичких интереса, чиме је наношена огромна штета и грађанима и привреди, првенствено ЕПЦГ, а несумњиво је, на тај начин, нарушавано повјерење у тужилаштво.