Ponedeljak, Jun 17, 2019 - 11:38

U MAJU POTROŠNJA VEĆA 5,3 ODSTO

Domaćinstva su u maju 2019. godine potrošila 95.044.820 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 5,3% više u odnosu na potrošnju ostvarenu u aprilu 2019. godine, odnosno 12,6% više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom maja 2018. godine.

Prosječan majski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 30,89 eura. Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 20,92 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Kotoru gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 37,65 eura.

Čak 62,12 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 20,6 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 14,7% kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana samo kod 2,5 odsto kupaca.

Majske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 54 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 190.203 kupaca.

Elektroprivreda Crne Gore priređuje nagradnu igru ZLATNI TIM – UHVATI RITAM 2, od 15. do 30. juna, za  potrošače iz kategorije domaćinstva, koji su članovi ZLATNOG TIMA.

Svi potrošači iz kategorije domaćinstva, koji su članovi Zlatnog tima, u prilici su da osvoje jednu od nagrada iz bogatog nagradnog fonda kojeg čine automobil Citroen C-ELYSEE (1,5Hdi 100ks 4 vrata), kao i 150 umanjenja od 50 eura na računima za utrošenu električnu energiju.

Podsjećamo, da je od januara do juna u toku bio prvi dio nagradne igre ZLATNI TIM UHVATI RITAM, koja se odvijala u 5 kola. Nagradni fond sastojao se od automobila OPEL ASTRA ENJOY i 750 umajenja od 50 eura na računima za utrošenu električu energiu. Izvlačenje dobitnika petog, poslednjeg kola ove nagradne igre, zakazano je za 19. jun.