Friday, Januar 29, 2021 - 13:00

U DECEMBRU POTROŠNJA VEĆA 20 ODSTO

Domaćinstva su u decembru 2020. godine potrošila 124.084.498 kWh (kilovatsati) električne energije, što je 20 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u novembru 2020. godine, odnosno jedan odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom decembra 2019. godine.

Prosječan decembarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 38,48 eura. Domaćinstva u Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 17,93 eura, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 50,62 eura.

Čak 57,76 odsto domaćinstava dobiće račun u vrijednosti do 30 eura, a od 30 do 50 eura 15,77 odsto potrošača, od 50 do 100 eura 19,31% kupaca, dok je potrošnja preko 100 eura očitana kod 7,16 odsto kupaca.

Decembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 54,9 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 200.128 kupaca.

Od 11. januara u toku je nagradna igra ‘’ZLATNI TIM – UVIJEK NA DOBITKU’’ za članove Zlatnog tima, odnosno sva domaćinstva čije stanje duga 31. januara bude 0 eura. Nagradni fond čine 200 umanjenja od 50 eura i 100 umanjenja od 100 eura na računima za utrošenu električnu energiju. Članovi Zlatnog tima su automatski svi potrošači iz kategorije domaćinstva koji 31.01.2021.godine budu imali stanje 0 eura, nema potrebe za dodatnim prijavljivanjem.

Pravila nagradne igre su objavljena i mogu se pogledati na portalu www.epcg.com. Sve dodatne informacije o nagradnoj igri mogu se dobiti besplatnim pozivom Call centra na 19100, imejlom na racun@epcg.com, kao i putem zvanične Fejsbuk stranice EPCG.