A A A
Objavljeno: 
Thursday, Jun 8, 2023 - 09:41

TERMOELEKTRANA PLJEVLJA PONOVO NA MREŽI

Nakon uspješno završenog redovnog godišnjeg remonta, TE Pljevlja od danas je ponovo priključena na mrežu. 

 

Redovni godišnji remont počeo je 17. aprila i podrazumijevao je tipski remont mašinske sale, kotlovskog postrojenja, sistema za pripremu ugljene prašine i pomoćnih postrojenja, a ove godine povećan je bio obim radova na srednjenaponskoj opremi, posebno sistema za upravljanje i monitoring elektrane.

Podsjećamo da je u toku i izvođenje radova na ekološkoj rekonstrukciji TE Pljevlja. Završeno je 71 odsto građevisnkih radova, a očekuje se da grubi građevinski radovi budu završeni do sredine avgusta. Najznačajnije postrojenje koje se gradi u okviru projekta je postojenje za odsumporavanje koje će značajano unaprijediti stanje životne sredine u Pljevljima, kao i  postrojenje za denitrifikaciju. Radi se i postrojenje za preradu otpadnih voda, prigušivači buke, a dio projekta je i izgradnja stalne kotlarnice, koja će biti rezervni izvor za daljinsko grijanje grada, kao i toplifikacija Pljevalja.

Po završetku projekta ekološke rekonstrukcije 2024/2025 godine, TE Pljevlja biće jedan od najmodernijih objekata ove vste, sa svim ekološkim standardima po direktivama EU.