A A A
Objavljeno: 
Wednesday, Jul 28, 2021 - 10:26

SOLARNI PANELI ZA NAPAJANJE MANASTIRA SOMINA

Predstavnici EPCG i Opštine Nikšić – Nikola Rovčanin (Izvršni direktor), Rajko Radusinović (član Odbora direktora EPCG), Bojan Đordan (Izvršni rukovodilac FC Proizvodnja) i Nemanja Vuković (predsjednik SO Nikšić) – posjetili su danas Manastir Preobraženja Gospodnjeg na Somini, kako bi pustili u rad solarne panele, čiju je izgradnju, u cjelosti, finansirala naša kompanija.

Manastir je izgrađen i osveštan 2001. godine, a pripada Eparhiji budimljansko-nikšićkoj. Nalazi se na oko 45 km sjeverozapadno od Nikšića. Izgradnjom solarnih panela je, prema riječima igumana Arsenija i monahinja Sinklitikije i Bosiljke, riješen problem koji je, tokom prethodne dvije decenije, ovaj objekat imao u pogledu napajanja električnom energijom.

EPCG i ovim potezom pokazuje da je trajno posvećena društveno odgovornom djelovanju, koje se ogleda kroz razne vrste pomoći, od one koja je namijenjena ugroženim pojedincima, preko uvažavanja redovnih platiša, pa sve do spremnosti da se poboljšaju uslovi u objektima tradicionalnih vjerskih zajednica.

Takođe, izgradnja ovih solarnih panela predstavlja potvrdu odlučnosti naše kompanije kada je u pitanju razvoj obnovljivih izvora energije.

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, rekao je da će kompanija biti oslonac cijelog društva i pokretač razvoja. „Čini mi veliko zadovoljstvo to što danas rješavamo jedan veliki problem, koji je dugo vremena opterećivao ovaj manastir. Nastavićemo da, u skladu sa posvećenošću odgovornom odnosu prema zajednici, pomažemo svima kojima je naša pomoć potrebna, uz primjeren odnos prema zaštiti životne sredine, a tako nešto se najefektnije postiže upravo ulaganjem u zelenu energiju“, istakao je Rovčanin.