A A A
Objavljeno: 
Wednesday, Novembar 24, 2021 - 13:50

REZULTATI EKSTERNE PROVJERE EPCG: VISOKA OCJENA U NAPRETKU, NIJE ZABILJEŽENA NITI JEDNA NEPRAVILNOST

Predstavnici sertifikacionog tijela iz kompanije SGS realizovali su još jednu nadzornu provjeru Integrisanog sistema upravljanja (IMS) u Elektroprivredi Crne Gore. Bila je to druga provjera u prvom sertifikacionom periodu započetom u novembru 2019.godine koja je pokazala da je naša kompanija svoje poslovanje uspješno uskladila sa zahtjevima standarda ISO 9001, ISO 14001 i ISO 45001 i time opravdava sertifikate koje joj je dodijelila ta renomirana sertifikaciona kompanija.

Nalaz provjere je veoma pozitivan i ohrabrujući za sve zaposlene u EPCG, ali i za Najvise rukovodstvo i sve zainteresovane strane. Najviše rukovodstvo kompanije je utvrdjeno odlukom Izvrsnog direktora i u njegov sastav ulaze svi izvršni rukovodioci funkcionalnih i organizacionih cjelina.

 

Drugom nadzornom provjerom, pored svih operativnih cjelina, bile su obuhvaćene TE “Pljevlja” i Regionalni centar Podgorica.

 

Uz set preporuka za poboljšanje koje će naša kompanija, kao i do sada, implementirati sa visokim stepenom posvećenosti, sertifikaciona kuća SGS iz Beograda, koja posluje pod akreditacijom SAS akreditacionog tijela (Swiss Accreditation Service) sa sjedištem u Ženevi, iskazala je visoku ocjenu o napretku koji je kompanija ostvarila u protekloj godini.

 

Izvršni dikertor EPCG Nikola Rovčanin istakao je da stalno provjeravanje uskladjenosti performansi za planskim očekivanjima, kao i preduzimanje korektivnih aktivnosti u pogledu ispunjavanja planskih ciljeva predstavlja ključne korake koji obezbjedjuju uskladjenost poslovanja naše kompanije za zahtjevima standarda. Pri tome, posebna pažnja, kako je rekao,  posvećuje se  identifikaciji  i izboru godišnjih ciljeva poslovanja u svim djelovima kompanije na način da podržavaju bezbjednost na radu i očuvanje sredine.

 

“Uskladjenost sa zahtjevima standarda je pod stalnom kontrolom i internih provjera koju planski realizuju timovi internih provjerivača koje čine više od 30 licenciranih zaposlenih u EPCG. Osvajanje sve većeg obima kompetencija je stalna aktivnost u kompaniji te će i u narednoj 2022. godini budžet za obuke jasno definisati ovu posvećenost, podsjetio je Rovčanin.

 

Najviše rukovodstvo EPCG, kao najodgovornije za odžavanje i stalno poboljšanje uskladjenosti EPCG sa zahtjevima standarda čestita svim zaposlenima na doprinosu bez kojega ovaj veliki uspjeh ne bi bio moguć.