A A A
Objavljeno: 
Thursday, Jul 11, 2013 - 12:00

Puštena u rad trafostanica „Rozino“ u Budvi

Novoizgrađena TS 35/10 kV „Rozino“ u Budvi, funkcionalno je ispitana i puštena u probni rad, dok će radnici ED Budva nastaviti, narednih nekoliko dana,  da provjeravaju 10 kV sistem i postepeno priključuju pojedine izvode.

Investicija od izuzetnog značaja za metropolu crnogorskog turizma, vrijedna je oko dva miliona eura. Savremeno postrojenje zadovoljava najviše tehničko-tehnološke standarde, usklađene sa urbanističkim i ekološkim zahtjevima.

Priključenje novoizgrađene trafostanice na distributivnu mrežu,  uoči „špica“ turističke sezone i te kako je relaksiralo budvanske elektrodistributere koji su tokom prošlogodišnje sezone  ulagali ogromne napore kako bi se, zbog preopterećenja, izbjegao raspad lokalnog elektrodistributivnog sistema.

Izgradnjom ovog objekta obezbijeđena je dodatna instalisana snaga od 2 x 12,5 MVA i za duži period riješen problem nedostatka snage u gradskom jezgru. Rasterećene su trafostanice „Lazi“ i „Dubovica“, kao i 10 kilovoltna mreža i stvoreni uslovi  za priključenje više novih objekata u tom dijelu Budve na distributivnu mrežu. Povećana je i pouzdanost i kvalitet napajanja električnom energijom svih kupaca na području Budve.