A A A
Objavljeno: 
Thursday, Februar 29, 2024 - 09:04

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU NA KONKURS ZA IZRADU IDEJNOG ARHITEKTONSKOG RJEŠENJA STAMBENO POSLOVNOG KOMPLEKSA „SUNČANI GRAD“

Elektroprivreda Crne Gore obavještava javnost da je rok za prijavu na konkurs za izradu idejnog arhitektonskog rješenja stambeno poslovnog kompleksa “Sunčani grad” produžen i traje do 30.04. 2024. godine.

Podsjetimo, osnovni cilj konkursa je izbor najboljeg idejnog arhitektonskog rješenja za područje konkursa koje obuhvata parcele pretežno u vlasništvu EPCG, koje će poslužiti kao osnov za razradu kroz detaljni urbanistički plan i/ili glavne projekte, što će slijediti nakon odabira prvonagrađenog konkursnog rada.

Opšti i krajnji cilj je remodelacija i reafirmacija prostora koji će svojim sadržajem i izgledom doprinijeti razvoju opštine Nikšić, koji će radikalno izmijeniti izgled i korišćenje zone stvaranjem novog identiteta stambenih naselja sa sadržajima društvenih i centralnih djelatnosti i uređenim javnim prostorima, uz povezivanje sa gradskim strukturama u kontaktnim zonama.

Sredstva za konkursni fond obezbjeđuje Elektroprivreda Crne Gore i to:

I NAGRADA    50.000,00€

II NAGRADA 20.000,00€

III NAGRADA 10.000,00€

Dva otkupa po 5.000,00€

 Opština Nikšić i Elektroprivreda Crne Gore su raspisivači konkursa koji je međunarodnog, opšteg anonimnog i jednostepenog karaktera. Sastav konkursnog žirija čine: Aleksandra Tošić-Jokić, arhitekta-urbanista, predsjednica žirija, Mladen Vujović, glavni gradski arhitekta, član žirija, Duško Lučić, doktor nauka, redovni profesor  na Građevinskom fakultetu UCG, član žirija, Jelena Stojkov, arhitekta-urbanista, član žirija i Dražen Arbutina, arhitekta-urbanista, član žirija.

Za zamjenicu članova žirija imenovana je Ana Miljanić, arhitekta-urbanista.

Sve dodatne informacije u vezi sa Konkursom ali i kompletna konkursna dokumentacija može se naći na web adresi www.suncanigrad.epcg.com . Konkursni radovi predaju se isključivo elektronski u digitalnoj formi na e-mail adresu konkurs.suncanigrad@epcg.com ne kasnije od 30.04.2024. godine.