A A A
Objavljeno: 
Wednesday, Avgust 25, 2021 - 13:18

PRISTIGLO OSAM PONUDA ZA FINASIRANJE PROJEKATA SOLARI 3000+ I SOLARI 500+

Na međunarodni javni poziv za obezbjeđenje finansijskih sredstava za finansiranje projekta „Solari 3000+” i „Solari 500+“, koji je Elektroprivreda Crne Gore raspisala 2.avgusta, prijavilo se osam zainteresovanih institucija. Ponude su predali: Investiciono razvojni fond, Erste banka a.d. Podgorica, Prva banka Crne Gore, Energy Tech Industry Norwey, Konzorcijuma CKB banka a.d. Podgorica i NLB Banka a.d. Podgorica, Ziraat banka, Shangai Electric i Zapad banka, dok je privredno društvo Progres i CO d.o.o. dalo ponudu za postavljanje solarnih panela.

Elektroprivreda Crne Gore je, u skladu sa svojim dugoročnim ciljevima, strategijom održivosti i bilateralnom saradnjom sa Evropskom unijom, u cilju smanjenja emisije CO2, donijela je odluku o realizaciji projekta Solari 3000+, koji je usmjeren na domaćinstva i mogućnost generisanja sopstvene energije, ugradnjom solarnih panela na objektima za individualno stanovanje. A, zbog velikog interesovanja pokrenut je i projekat „Solari 500+“, koji se odnosi na postavljanje fotonaponskih panela na krovovima pogona male privrede te javnih ustanova i preduzeća.

“Otvorene su ponude osam finansijskih institucija koje su izrazile spremnost da finansiraju projekte, Solari 3000+ i Solari 500+, vrijedne 30.000.000 eura. Najbolji dokaz da smo na pravom  putu. EPCG radi!”, ocijenio je predsjednik Odbora direktora Milutin Đukanović.

Komisija za sprovođenje pregovaračkog postupkaizvršila je, na otvaranju ponuda, registraciju podnosilaca prijava i evidenciju svih elemenata koji će biti predmet pregovora o načinu obezbjeđenja kredita.