A A A
Objavljeno: 
Friday, Novembar 10, 2023 - 19:02

ПРЕМИЈЕР СПАЈИЋ У ПОСЈЕТИ ТЕРМОЕЛЕКТРАНИ „ПЉЕВЉА“: ЕНЕРГЕТСКА ТРАНЗИЦИЈА ДА ПРАТИ МЕЂУНАРОДНЕ СТАНДАРДЕ, АЛИ И ДА УВАЖИ НАШУ ПОТРЕБУ ДА САЧУВАМО ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТСКУ СТАБИЛНОСТ

Предсједник Владе Црне Горе, Милојко Спајић, министар енергетике и рударства, Саша Мујовић и министар просторног планирања, урбанизма и државне имовине, Јанко Одовић, посјетили су данас Термоелектрану „Пљевља“, гдје су их угостили извршни директор ЕПЦГ, Никола Ровчанин, технички директор ЕПЦГ, Зоран Шљукић, извршни руководилац ФЦ Производња, Бојан Ђордан и руководилац ТЕ „Пљевља“, Мирко Мазалица.

На састанку се разговарало о текућим активностима, а посебна пажња је посвећена пројектима еколошке реконструкције, адаптације котла, замјене унутрашње облоге димњака, модернизације парног турбопостројења и блок трансформатора те топлификације Пљеваља, којима ће се продужити радни вијек нашег најпрофитабилнијег постројења и ријешити проблем гријања у граду. Подсјећамо, наведени пројекти би требало да буду завршени до краја 2025. године.

Премијер и министри изразили су очекивање да руководство ЕПЦГ настави са реализацијом поменутих активности, нагласивши да је институционална подршка државе енергетском сектору неупитна, нарочито у дијелу који се односи на спровођење енергетске транзиције, чија би динамика требало да буде усклађена како са домаћим потребама, тако и са међународним стандардима, првенствено са регулативом ЕУ.

Вријеме је показало да је енергетика кључ независности и развоја сваке државе и, сходно томе, Влада ће уложити максималан напор да, посвећеним радом и сарадњом са ЕПЦГ, допринесе успјешном спровођењу развојних пројеката, који ће Црној Гори омогућити да сачува електроенергетску стабилност и подстакне развој других грана привреде“, истакао је предсједник Владе, Милојко Спајић.

Боравак премијера и министара у ТЕ „Пљевља“ реализован је у склопу њихове радне посјете општини Пљевља.