A A A
Objavljeno: 
Friday, Novembar 11, 2022 - 19:06

POTPISAN UGOVOR ZA HE "KRUŠEVO"

Predstavnici Elektroprivrede Crne Gore i Konzorcijuma kojeg čine Institut za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ AD (Beograd, Srbija), Gruner Stucky SA (Renens, Švajcarska) i Gruner Balkans DOO (Beograd, Srbija) potpisali su danas ugovor o HE „Kruševo“.

Ugovor su, u Podgorici, potpisali izvršni direktor EPCG AD Nikšić (Nikola Rovčanin) i generalni direktor Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ AD (Dejan Divac).

Ovim dokumentom je predviđeno da Konzorcijum izvrši sve poslove u vezi sa izradom studije iskorišćenja hidroenergetskog potencijala rijeke Pive nizvodno od HE „Piva“ (HE „Kruševo“) sa izradom softverske platforme za podršku o izboru optimalne varijante.

Izvršni direktor EPCG AD Nikšić, Nikola Rovčanin, istakao je da HE "Kruševo" predstavlja veoma važan projekat za Kompaniju, kako u pogledu proširenja proizvodnog portfolija, tako i u smislu nastavka ulaganja u obnovljive izvore energije.

„Mnogo se radujemo saradnji sa renomiranim partnerima, čije učešće predstavlja garanciju kvaliteta, a za nas je ovo veoma važan iskorak u kontekstu nastavka velikog investicionog ciklusa, tim prije što je cijela priča usmjerena ka OIE, čime se stvaraju preduslovi za uspješno sprovođenje energetske tranzicije“, rekao je Rovčanin.

Generalni direktor Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ AD, Dejan Divac, kazao je da dugogodišnja saradnja između dvaju strana uliva povjerenje, naglašavajući da je siguran u to da će i ovaj projekat biti uspješno izveden.

„Mi smo nedavno obilježili 75 godina rada, što je, vjerujemo, pokazatelj ozbiljne tradicije, a naše dugogodišnje partnerstvo sa EPCG garancija je uspjeha i u pogledu realizacije ovog projekta. Sigurni smo da ćemo posao realizovati brzo i kvalitetno, na obostrano zadovoljstvo", naglasio je Divac.

Vrijednost ugovorenog posla je 219.000 EUR bez PDV-a, a rok za izvršenje usluga je 11. maj 2023. godine.

Činu potpisivanja ugovora su, osim potpisnika, prisustvovali i izvršni rukovodilac FC Proizvodnja (Bojan Đordan), glavni finansijski direktor (Miro Vračar), izvršni rukovodilac Direkcije za razvoj i investicije (Ivan Mrvaljević), menadžer projekta (Nebojša Grbović) i izvršni direktor Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ AD (Dejan Vučković).