Ponedeljak, Oktobar 3, 2022 - 14:48

ОДРЖАНА ХХV ВАНРЕДНА СКУПШТИНА АКЦИОНАРА ЕПЦГ

У Никшићу је, 3. октобра 2022. године, одржана ХХV ванредна Скупштина акционара ЕПЦГ АД Никшић. На основу утврђеног дневног реда Скупштине, којом је предсједавао извршни директор, Никола Ровчанин, донесене су сљедеће одлуке:

1. Гласовима већине присутних акционара са правом гласа усвојен је Предлог oдлуке о разрешењу досадашњих чланова Одбора директора Електропривреде Црне Горе АД Никшић.
  2. Гласовима већине присутних акционара са правом гласа усвојен је Предлог одлуке о избору чланова Одбора директора Електропривреде Црне Горе АД Никшић. Нови чланови Одбора директора су: Иван Шарановић, Тахир Ђонбаљај, Бранкица Мосуровић, Мартин Ћаласан, Ненад Марковић, Милутин Ђукановић и Емир Струјић.
  3. С обзиром на то да се Влада Црне Горе, као представник већинског акционара, није изјаснила о Предлогу oдлуке о давању сагласности за покретање реализације инвестиције – куповина имовине бившег индустријског комплекса Жељезаре Никшић, тражећи од Одбора директора ЕПЦГ АД Никшић допуну назначеног предлога, то се о овом питању на данашњој Скупштини акционара није могло расправљати и гласати.

На конститутивној сједници Одбора директора, за предсједника је именован Милутин Ђукановић, досадашњи предсједник Одбора директора.