Ponedeljak, Mart 6, 2023 - 14:38

NOVI ORTOPEDSKI STO ZA BOLNICU U PLJEVLJIMA

Elektroprivreda Crne Gore donirala je Opštoj bolnici Pljevlja 70 hiljada eura za kupovinu ortopedskog stola. Ugovor o donaciji potpisali su izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin i direktor Opšte bolnice Pljevlja dr Saša Grbović.

Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin tim povodom je kazao da je donacija nastavak društveno odgovornog odnosa Elektroprivrede prema zdravstvenom sistemu Crne Gore.

"U prethodnom periodu imali smo brojne donacije, a mislim da je izuzetno važno da sve društveno odgovorne kompanije usmjere svoje donacije prema pljevaljskom zdravstvu. Tu postoji više razloga. Ovdje se proizvode ogromne količine električne energije, ovaj grad utiče na kompletan spoljno trgovinski bilans Crne Gore i zato mislim da je pljevaljsko zdravstvo bilo zapostavljeno. Nadam se da će ova donacija biti od koristi i da će gradjani Pljevalja dobiti kvalitet u zdravstvenoj zaštiti”, rekao je Rovčanin.

Direktor Opšte bolnice Pljevlja dr Saša Grbović poručio je da je izuzetno zahvalan Elektroprivredi Crne Gore na ovoj donaciji.

"Ovo je nastavak saradnje sa Elektroprivredom, ne prvi put nego i u najtežim trenucima za crnogorsko zdravstvo, u vrijeme korona virusa, su nam pomogli, a tek o ovoj donaciji, ne znam šta bih rekao - zaista se radi o ogromnoj sumi u zaista će nam mnogo pomoći u radu”, istakao je dr Grbović.