A A A
Objavljeno: 
Thursday, Februar 6, 2020 - 15:30

NOVI CTG APARAT BOLNICI U NIKŠIĆU

Elektroprivreda Crne Gore, u okviru svojih društveno odgovornih aktivnosti,  u kontinuitetu pruža podršku zdravstvenim ustanovama u Crnoj Gori. Tako je danas Opštoj bolnici Nikšić doniran novi CTG aparat.

“Aparat koji je donirala EPCG služi za analizu srčanog rada bebe i materičih kontrakcija majke. Opšta bolnica Nikšić ima dva ovakva aparata i ovo je treći aparat, a nabavljen u želji da pratimo savremene trendove i kada je tehnologija u pitanju. To je aparat poslednje generacije i pruža mnogo više mogućnosti nego postojeći aparati koje imamo”, kazao je direktor Opšte bolnice Ilija Ašanin.

Rajko Šebek, predstavnik Elektroprivrede Crne Gore, kazao je da oni, kao društveno-odgovorna kompanija, kontinuirano pružaju podršku u vidu donacija raznim zdravstvenim ustanovama na nivou Crne Gore.

“Bez razmišljanja smo izašli u susret Opštoj bolnici Nikšić za kupovinu CTG aparata,  kao najbolje organizovanoj, a ujedno i najvećoj Opštoj bolnici na teritoriji Crne Gore”, naveo je on.

Prema njegovim riječima, EPCG je zdravstvenim ustanovama na teritoriji opštine Nikšić u poslednjih godinu dana donirala oko 60.000 eura za razne medicinske aparate.

“Ovdje Elektroprivreda Crne Gore neće stati. Naprotiv, ova godina je jubilarna godina Elektroprivrede Crne Gore – obilježavamo 110 godina postojanja i rada. U to ime, u toku ove godine, planirana sredstva za manifstacije usmjerićemo u donacije uglavnom u zdravstveni, kao i prosvjetni sektor'', istakao je Šebek najavljujući veliku donaciju Opštoj bolnici Nikšić tokom 2020. godine.

Tokom 2019. godine, EPCG je realizovala značajne donacije u zdravstveni sistem: Elektroprivreda Crne Gore podržala je društveno odgovornu inicijativu Privredne komore Crne Gore i sa 20.000 eura učestvovala, zajedno sa ostalim partnerima Privredne komore,  u projektu prikupljanja sredstava za kupovinu medicinskih aparata Kliničkom centru u Podgorici, Elektroprivreda Crne Gore, Crnogorski elektrodistributivni sistem, Rudnik uglja Pljevlja i Klinički centar Crne Gore potpisali su četvorogodišnji Sporazum o finansiranju projekata u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi u vrijednosti od 300.000 eura,  Domu zdravlja Nikšić donirano je 19.500 za medicinske aparate, Domu zdravlja Pljevlja donirano je 21.400 eura za nabavka ultrazvučnog aparata, Opštoj bonici u Bijelom Polju donirano je 18.000 eura za nabavku rotacionog tkivnog procesora.