A A A
Objavljeno: 
Wednesday, Septembar 15, 2021 - 07:30

NAGRADE NAJBOLJIM RADNICIMA EPCG

Na 111. godišnjicu Elektroprivrede Crne Gore priznanje za najboljeg radnika naše kompanije zasluženo su ponijele kolege: Slavko Laketić iz TE „Pljevlja“, Milorad Kilibarda iz  HE „Perućica“, Miško Vujović iz Direkcije Društva, Tadija Bajović iz HE „Piva“ i Vladeta Kankaraš iz FC Snabdijevanje

Nagradu, koja se dodjeljuje povodom 19. avgusta-Dana EPCG, a sastoji se od novčanog dijela u iznosu od 700 eura i prigodne Plakete, uručio im je  prvi čovjek izvršnog menadžmenta Nikola Rovčanin ocijenivši da mu je posebna čast i zadovoljstvo da bude u društvu ljudi koji su toliko decenija u Kompaniji, a koji su svojim zalaganjem i postignutim rezultatima dali izuzetan doprinos ostvarivanju ciljeva i ugledu Društva.

„Zaista mi je zadovoljstvo da budem sa vama koji ste toliko decenija posvetili našoj kompaniji. Ja sam tu tek nekoliko mjeseci, ali sam osjetio potrebu da, zajedno sa članovima Kolegijuma, donesem Odluku o utvrđivanju posebnih nagrada i priznanja u EPCG, zahvaljujući kojoj ćemo, svake godine, biti u prilici da, povodom Dana Društva, izaberemo i nagradimo najbolje radnike Kompanije. Po ocjeni vaših izvršnih rukovodilaca, a na osnovu kriterijuma koje smo definisali Odlukom, kao i onih pojedinačnih, karakterističnih za svaku funkcionalnu ili operativnu cjelinu, vas petorica ste, među 980 zaposlenih u našoj kompaniji, ispunili sve uslove da, ove godine, budete proglašeni za najbolje radnike EPCG. Ne sumnjam da su vaši izvršni rukovodioci donijeli najbolju odluku i da ste vi, a koliko sam čuo i u samom kolektivu i radnim sredinama u kojima dugo godina privređujete, zaista najbolji radnici naše kompanije za ovu godinu“, istakao je Rovčanin.

Članom 6 Odluke Izvršnog direktora o utvrđivanju posebnih nagrada i priznanja u EPCG, definisano je da „ nagrade i priznanja predstavljaju jedan od vidova doprinosa ugledu Društva i da se dodjeljuju zaposlenima u zavisnosti od: posebnog angažovanja, kvaliteta i rezultata rada u ostvarivanju ciljeva FC/OC; poznavanja posla i odnosa prema radu; odnosa prema kolegama i pretpostavljenima; pouzdanosti i inicijativnosti u obavljanju posla; vremena provedenog na određenom poslu, odnosno radnog staža od 25 godina u Društvu; učešća u uštedama i racionalizacijama i drugih kriterijuma po ocjeni izvršnog rukovodioca FC/OC“.