Ponedeljak, Decembar 23, 2019 - 17:41

Kliničkom centru Crne Gore 300 hiljada eura

Elektroprivreda Crne Gore, Crnogorski elektrodistributivni sistem, Rudnik uglja Pljevlja i Klinički centar Crne Gore potpisali su četvorogodišnji Sporazum o finansiranju projekata u najvećoj crnogorskoj zdravstvenoj ustanovi u vrijednosti od 300 hiljada eura.

Direktor KCCG, Jefto Eraković, zahvalio se energetskim kompanijama na dosadašnjoj podršci ističući da će sredstva obezbijeđena Sporazumom omogućiti strateški pristup realizaciji projekata koji će doprinijeti modernizaciji, osvremenjavanju i kvaliltetnijem pružanju usluga pacijentima.

- Ovo je jedna od najvećih donacija Kliničkom centru i nadam se da će i drugi privredni subjekti slijediti primjer ove tri energetske kompanije kad je društveno odgovorno poslovanje u pitanju – kazao je Eraković.

Izvršni direktor Elektroprivrede Crne Gore, Igor Noveljić, istakao je da Sporazum predstavlja jačanje saradnje koju energetske kompanije već imaju sa Kliničkim centrom Crne Gore.

- Potpisivanje Sporazuma samo je potvrda našeg društveno odgovornog pristupa kada je zdravstveni sistem u pitanju. Istakao bih da je Elektroprivreda prošlog mjeseca donirala 60 hiljada eura bolnicama: u Nikšiću, Pljevljima i Bijelom Polju sa ciljem podizanja kvaliteta zdravstvene usluge za sve naše građane – kazao je Noveljić i dodao da će dobri poslovni rezultati Elektroprivredi omogućiti da dugoročno pruža podršku zajednici u različitim oblastima.

- Podrška Kliničkom centru na ovaj način daje mogućnost menadžmentu da strateški valorizuje projekte koji će omogućiti kvalitetniju dijagnostiku, liječenje i konsultativnu djelatnost - rekao je izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema, Zoran Đukanović, podsjećajući da se CEDIS, koji tek tri godine samostalno posluje, već prepoznaje kao društveno odgovorna kompanija te da su upravo Klinički centar podržali u realizaciji projekata koji su se odnosili na Kliniku za anesteziju, reanimaciju i terapiju bola, Kliniku za ginekologiju i akušerstvo i Institut za bolesti djece.

- Posebno je zadovoljstvo što je i danas Rudnik uglja dio projekta koji pomaže u podizanju kvaliteta usluga u Kliničkom centru Crne Gore, kao što je bio i prije dvije godine. Naša podrška zdravstvenom sistemu je fokusirana na zdravstvenu ustanovu u Pljevljima koju svake godine pomažemo. Tako smo im ove godine omogućili nabavku ultrazvučnog aparata – istakao je izvršni direktor Rudnika uglja, Slavoljub Popadić, dodajući da će ta kompanija i u narednom periodu nastaviti da podržava zdravstvene ustanove u Crnoj Gori, a posebno u Pljevljima.

Menadžeri energetskih kompanija istakli su takođe da i pored toga što ove tri kompanije godišnje u budžet Crne Gore uplaćuju blizu 100 miliona eura, osjećaju potrebu da dodatno podupru projekte koji imaju za cilj jačanje kvaliteta zdravstvene usluge za sve naše građane.