A A A
Objavljeno: 
Friday, Mart 10, 2023 - 15:08

ЕПЦГ ПОМАЖЕ ОБНОВУ САБОРНЕ ЦРКВЕ СВЕТОГ ВАСИЛИЈА ОСТРОШКОГ ДОНАЦИЈОМ ОД 100.000 ЕВРА

Електропривреда Црне Горе је донацијом финансијских средстава у износу од 100.000 евра, подржала пројекат обнове Саборне Цркве Светог Василија Острошког.

Тим поводом је у Епархијском дому уприличен састанак предсједника Одбора директора Електропривреде, Милутина Ђукановића и Његовог преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког Методија.

На састанку је владика Методије изразио велику захвалност нашој компанији због ове донације. Предсједник Одбора директора, Милутин Ђукановић, истакао је да му је велико задовољство што ће баш наша компанија подржати овако значајан пројекат.

Обнова Саборне Цркве посљедњи пут извршена је 1988/89 године. Послије више деценија од обнове саборног храма, који је један од најљепших украса нашег града, Српска православна црквена општина Никшић предузела је низ активности на његовој обнови. Представници Центра за конзервацију и археологију Црне Горе доставили су извјештај о теренском обиласку храма из кога се може видјети да се Саборна црква налази у лошем стању, те да је неопходно испланирати и правилно спровести пројекат обнове.