A A A
Objavljeno: 
Thursday, Mart 9, 2023 - 14:05

EPCG NABAVLJA I IMPLEMENTIRA SOFTVER ZA UPRAVLjANjE DOKUMENTACIJOM I PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA TE PRAĆENjE I UPRAVLjANjE TERENSKIM EKIPAMA

Predstavnici Elektrorpivrede Crne Gore (EPCG) i konzorcijuma “Planetsoft“ potpisali su Ugovor o nabavci i implementaciji softvera DMS za upravljanje dokumentacijom i projektnim aktivnostima, kao i softvera za praćenje i upravljenje terenskim ekipama.

Ugovor, ukupno vrijedan oko 1,8 miliona eura sa uračunatim  PDV-om, u ime EPCG potpisali su, izvršni direktor Nikola Rovčanin i glavni finansijski direktor Miro Vračar, a u ime konzorcijuma „Planetsoft“, koga konstituišu kompanije: Planetsoft Beograd DOO i Planetsoft Banja Luka DOO te podgorička kompanija B-ONE DOO, izvršni direktor Planetsoft Beograd Ivan Topličić.

Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin istakao je da će uvođenjem u poslovanje softvera DMS posao biti znatno olakšan i ubrzan, što je izuzetno važno ako se uzme u obzir da je EPCG krenula u veliki investicioni ciklus, posebno u oblasti obnovljivih izvora energije (OIE).

- Ovo je izuzetno važan projekat, dokument menadžment sistem za praćenje projekata i, generalno, kontrolu rada ekipa na terenu, imajući u vidu da smo krenuli u jedan veliki investicioni ciklus, naročito kad su u pitanju obnovljivi izvori energije, ali isto tako i kada je u pitanju funkcionisanje cijelog poslovnog sistema. Uz pomoć ovog softvera znatno ćemo ubrzati i dinamiku i kontrolu. Nadam se uspješnoj implementaciji s obzirom na reference konzorcijuma Plantsoft koji je ispostavio najpovoljniju ponudu, kazao je Rovčanin.

Izvršni direktor Planetsoft-a DOO Beograd Ivan Topličić, zadovoljan je činjenicom da je, kako je rekao, gigant poput EPCG prepoznao kompaniju Planetsoft kao potencijalnog implementatora ovog softvera.

- Izuzetno sam zadovoljan činjenicom da naše ideje nalaze put do tržišta i ovako kvalitetnih klijenata. Već na prvim sastancima prepoznali smo energiju sa vaše strane i koliko je ovo važan projekat za EPCG. Potrudićemo se da, na osnovu iskustva koje imamo, a koje je u ovom domenu nije malo, obezbijedimo najkvalitetniji mogući proizvod koji će značiti određene uštede i sve one prednosti  koje softveri donose, rekao je Topličić.

Rok za implementaciju projekta je 18 mjeseci, a realizovaće se u okviru četiri faze.