A A A
Objavljeno: 
Uto, Novembar 22, 2022 - 10:11

EPCG NA REGIONALNOJ ENERGETSKOJ KONFERENCIJI ZAPADNOG BALKANA

Predsjednik Odbora direktora i izvršni direktor EPCG sa saradnicima, na poziv ambasadora Kraljevine Norveške u Beogradu i Sarajevu, učestvovali su na regionalnoj energetskoj konferenciji Zapadnog Balkana pod nazivom "Mogućnosti ulaganja u obnovljive izvore energije na Zapadnom Balkanu".

Konferencija je, u saradnji ambasade Kraljevine Norveške sa Nordijskom poslovnom alijansom, Poslovnom asocijacijom Norveška-BiH i Norveškim partnerima za saradnju u oblasti energetike organizovana u četvrtak 17. novembra u Palati Srbije, a na njoj su uzeli učešća i lideri država Zapadnog Balkana, kao i specijalni izaslanik norveškog premijera za energetiku.
 
Sa konferencije je poručeno da je obezbjeđivanje sigurnijih izvora energije jedan od zajedničkih izazova država regiona.
 
Zajednička poruka učesnika je da je naš region otvoren za iskustvo skandinavskih zemalja u izgradnji energetskih objekata.
 
Sa druge strane, Norveška, kao zemlja koja 90% svojih potreba za energijom zadovoljava iz OIE spremna je da pomogne zemljama našeg regiona i da sa njima podijeli svoja iskustva, jedan je od zaključaka sa ove konferencije.