A A A
Objavljeno: 
Thursday, Februar 9, 2023 - 07:04

EPCG i OSCG produžili ugovor o generalnom sponzorstvu

Elektroprivreda Crne Gore i Odbojkaški savez Crne Gore nastaviće veoma uspješnu saradnju i u 2023.godini – najveća državna kompanija i krovna institucija odbojke u Crnoj Gori produžili su ugovor o generalnom sponzorstvu za još godinu.

 

Ugovor su potpisali izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin i predsjednik OSCG Cvetko Pajković.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Crne Gore se zahvalio EPCG na produžetku ugovora i istakao da će najveću korist od ovog sponzorstva imati odbojkaški klubovi u Crnoj Gori.

„Odbojkaški savez izražava zadovoljstvo i zahvalnost što smo u prilici da danas potpišemo ugovor o generalnom sponzorstvu sa Elektroprivredom Crne Gore, koji će značiti nastavak saradnje sa jednom od najvećih kompanija u našoj zemlji, kompanijom koja prednjači po društvenoj odgovornosti.

Vjerujem da je ovo produženje saradnje posljedica naših rezultata i aktivnosti, koje će savezu naročito značiti u godini u kojoj nas očekuje treći uzastopni nastup seniora na Evropskom prvenstvu, organizacija U17 Evropskog prvenstva za odbojkaše, kao i učešće seniorki u Srebrnoj ligi, te balkanska prvenstva za šest mlađih reprezentativnih selekcija.Ipak, najveću korist će imati klubovi, jer će od ovog sponzorstva svim klubovima EPCG Superlige odbojkaša i odbojkašica, kao i EPCG Prve lige odbojkašica, i u narednoj sezoni biti plaćene takse za službena lica, kao što je to bio slučaj prethodne i ove sezone“, izjavio je Cvetko Pajković, predsjednik OSCG.

Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin je čestitao OSCG na velikim uspjesima u prethodnom periodu i istakao da će Elektroprivreda Crne Gore biti oslonac i pružena ruka Odbojkaškom savezu Crne Gore, ali i drugim sportskim kolektivima.

„Velika mi je čast i zadovoljstvo što u ime najveće državne kompanije, Elektroprivrede Crne Gore, danas potpisujem ugovor o sponzorstvu sa Odbojkaškim savezom Crne Gore. Koristim ovu priliku da vam čestitam na velikim uspjesima u prethodnom periodu, u nadi da ćete nastaviti da nižete dobre rezultate i u vremenu koje je pred nama i tako obradovati i državu i građane i sve nas koji smo sponzori i koji stojimo iza ovog vašeg sportskog projekta.Elektroprivreda Crne Gore na ovaj način pokazuje društvenu odgovornost, pokazivala je i ranije, a pokazivaće i u budućnosti. Uvijek ćemo biti oslonac i pružena ruka, kako drugim sportskim kolektivima, tako evo sada i Odbojkaškom savezu Crne Gore.Ne sumnjamo da ćete ova sredstva utrošiti na najbolji mogući način, za podizanje vaše sportske infrastrukture, a sportskog duha vidim da ne nedostaje. Želim vam svu sreću i nadam se da će ova saradnja, vrlo uspješna, biti nastavljena i u narednim godinama“, kazao je Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG.

Odbojkaški savez Crne Gore će, zahvaljujući potpisanom sponzorstvu, i u narednoj takmičarskoj sezoni nastaviti da pomaže odbojkaške klubove u Crnoj Gori time što će snositi troškove službenih lica u EPCG Superligi za odbojkaše i odbojkašice, kao i u EPCG Prvoj ligi za odbojkašice.

Saradnja OSCG i Elektroprivrede Crne Gore se nastavlja u godini kada odbojkaši igraju treći uzastopni put na Evropskom prvenstvu, dok će odbojkašice nastupiti u CEV Srebrnoj ligi. Odbojkaški savez Crne Gore ove godine biće i domaćin U17 Evropskog prvenstva 2023. za odbojkaše na kojem će nastupiti 16 najboljih selekcija Evrope, dok naše ostale mlađe selekcije očekuju nastupi na Balkanskim prvenstvima.

Uz sve to, domaća takmičenja, koja su u toku, ulaze u završnicu, a imajući u vidu brojna pojačanja tokom prelaznog roka, očekuje nas zanimljiva borba za trofeje u EPCG Superligama…