A A A
Objavljeno: 
Saturday, April 9, 2022 - 12:59

EPCG DONIRALA 62.000 EUR OPŠTOJ BOLNICI NIKŠIĆ ZA NABAVKU ORTOPEDSKOG OPERACIONOG STOLA

Danas je, u prostorijama JZU Opšta bolnica Nikšić, upriličeno potpisivanje ugovora u vezi sa uručenjem donacije vrijedne 62.000 EUR, kojom Elektroprivreda Crne Gore AD Nikšić pruža podršku nabavci ortopedskog operacionog stola.

Ugovor su potpisali izvršni direktor EPCG (Nikola Rovčanin) i direktor JZU Opšta bolnica Nikšić (dr Marko Mitrović).

Ovom donacijom se stiču uslovi za uvođenje savremenih hirurških tehnika iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije, kao što su:

  • po prvi put, ugradnja totalne cementne endoproteze koljena,
  • po prvi put, artroskopske dijagnostičke i terapijske procedure,
  • svi urgentni operativni postupci u liječenju akutne traumatologije lokomotornog sistema – osteosinteza, spoljna fiksacija, ugradnja parcijalne endoproteze kuka,
  • značajno uvećanje broja ugradnji cementnih i bescementnih endoproteza kuka.

Time se kvalitet zdravstvenih usluga u ovoj ustanovi podiže na značajno viši nivo.

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, apostrofirao je značaj društveno odgovornog poslovanja kompanije na čijem je čelu.

„Velika mi je čast da, u ime EPCG, uručim ovu donaciju Opštoj bolnici Nikšić. Naša kompanija nastavlja misiju pružanja pomoći zajednici unutar koje posluje. Cijenim da EPCG, svojim držanjem prema institucijama iz domena zdravstva, obrazovanja i kulture, potvrđuje posvećenost djelovanju u opštem interesu. Mi postojimo zbog građana Crne Gore i, s tim u vezi, trudimo se da doprinosimo boljitku ne samo kvalitetnim radom u okviru proizvodnje električne energije kao osnovne djelatnosti, nego i spremnošću da budemo od pomoći svima koji rade za dobrobit crnogorskog društva, a zdravstvene ustanove, poput Opšte bolnice Nikšić, svakako su od prvorazrednog značaja za našu zajednicu“, istakao je Nikola Rovčanin.

Direktor JZU Opšta bolnica Nikšić, dr Marko Mitrović, izrazio je zahvalnost na donaciji, naglašavajući korist koju će, osavremenjivanjem radnih uslova, imati građani.

„Koristim ovu priliku da, u ime JZU Opšta bolnica Nikšić, gospodinu Rovčaninu, kao izvršnom direktoru EPCG, zahvalim na pomoći. Ovom donacijom benefite će imati ne samo pacijenti iz Nikšića i šire okoline, koji su za pojedine operativne zahvate iz oblasti ortopedske hirurgije i traumatologije išli u druge zdravstvene ustanove (KCCG i SZU Risan), nego i pacijenti iz opština koje gravitiraju Nikšiću (Šavnik, Žabljak, Plužine), kao i pacijenti iz opštine Pljevlja“, kazao je dr Marko Mitrović.

Na linku https://youtu.be/vOGJJcpT1qE pogledajte i video prilog sa događaja.