Wednesday, April 7, 2021 - 13:36

ELEKTROPRIVREDA DONIRA PLJEVALJSKOJ BOLNICI

Elektroprivreda Crne Gore uručila je donaciju Opštoj bolnici u Pljevljima. Opredijeljena donacija od 15.000 eura namijenjena je za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Covid bolnice, koji je od izuzetnog značaja za unapređenje liječenja pacijenata.

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, prilikom potpisivanja ugovora o donaciji, naglasio je: ''Od EPCG, kao nacionalne kompanije, očekuje se da doprinese društvenoj zajednici, pogotovo kada se građani i država nalaze u specifičnoj situaciji, kakva je pandemija COVID 19. Pljevlja su vrlo značajna karika crnogorskog energetskog lanca i posebno mi je zadovoljstvo da baš bolnici u Pljevljima bude usmjerena prva donacija od mog postavljenja za izvršnog direktora kompanije. Nadam se da će naša podrška doprinijeti bržem i lakšem oporavku pacijenata, ali i donekle olakšati rad svakodnevni rad zdravstvenim radnicima. EPCG mora pokazivati senzibilitet za društveno odgovorno poslovanje i društveno odgovorne prakse, kao dio dugoročne poslovne strategije, naročito kada su u pitanje naše javne zdravstvene ustanove kojima je podrška neophodna zbog dugotrajne borbe sa pandemijom Covid 19.''

Direktor Opšte bolnice Pljevlja, dr Saša Grbović, zahvalio je Elektroprivredi na vrijednoj donaciji i istakao: ''Interno odjeljenje s odsjekom za Infektivne bolesti je cjelokupno opredijeljeno za Covid bolnicu. Kako pandemija već dugo traje, a sve je više pacijenata sa težom kliničkom slikom, sve je veća i potreba za kiseoničkom potporom. Do sada se potpora s kiseonikom pružala preko boca s kiseonikom a koji su zbog udaljenosti za nabavku i transport iziskivali velike troškove za našu ustanovu. Pomoć Elektrprivrede za instalaciju sistema centralnog dovoda kiseonika za potrebe Covid bolnice, od nemjernljivog je značaja u ovom trenutku za našu bolnicu i naš grad''.

Rovčanin je naglasio i da će se, dok on bude na čelu kompanije, kroz strateško, dugoročno djelovanje posebna pažnja posvetiti podršci društvenoj zajednici, kako u zdravstvu, tako i u drugim oblastima od značaja za njen razvoj, kako na lokalnom, tako i nacionalnom nivou.