Thursday, Februar 23, 2023 - 15:02

Đukanović: Nećemo se zadovoljiti dok u Željezari ne vidimo 1000 radnika

Novoosnovana kompanija  EPCG - Željezara Nikšić počela je sa radom, a na početku, po Ugovoru o djelu,  biće angažovano 197 bivših radnika Toščelika koji će raditi na uređenju kruga i pripremi proizvodnje.

Predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.  podsjetio je da za EPCG Željezara Nikšić postoji Biznis plan kojim je predviđeno da na početku bude angažovano 300 radnika, ali i istakao da se neće zadovoljiti dok u Željezari ne bude 1000 radnika.

Često smo rekli da je Željezara duša Nikšića, ali kad ove emotivne komponente maknemo sa strane ova imovina po posljednjoj procjeni vrijedi 54 milona eura, a mi smo je platili 20 miliona. I često nas pitaju što ste je kupili? Pa samo da ovo izgovorimo dovoljno je", istakao je zadovoljno Milutin Đukanović.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da se Željezara opet otvara, da otvara svoja vrata i za one radnike koji su već ovdje radili, ali i za one koji tek treba da dođu. I Nikšić i Crna Gora samo treba da nastave tim putem”, poručio je Kovačević.

“Mi smo uspjeli da jedan veliki problem naših građana riješimo i gledaćemo da i dalje rješavamo sve one probleme koji su nam, nažalost, ostali. Na mnogo gotovih šteta smo došli, ali neka ovo bude simbol  kako želimo i kako hoćemo i kako možemo svi zajedno te probleme da rješavamo. Neka vam je svima sa srećom, da svoj radni vijek ovdje provedete u miru, radno, srećno bez ikakvih, da kažem, loših stvari, da dočekate još mnogo svojih novih kolega ovdje u ovom krugu fabrike Željezare, mnogo investitora”, rekao je Kovačević.

Premijer Dritan Abazović rakao je da je ovo jedan od najljepših dana u njegovom mandatu.

Neizmjerno sam ponosan što smo skinuli lance sa kapije Željezare i što Željezaru vraćamo na stazu slave, rekao je Abazović.

Čestitao je radnicima na istrajnoj borbi i velikoj pobjedi.

“Vlada i sve institucije tu su samo da pruže servis u odbrani vaših prava, prava vaših porodica i da svi zajedno stvaramo jednu mnogo ljepšu budućnost", istakao je Abazović.

Prisutnima su se obratili i izvršni direktor “EPCG - Željezara Nikšić” Đorđije Manojlović, kao i  predstavnik radnika Ivan Vujović.

.