Friday, Decembar 9, 2022 - 18:48

ĐUKANOVIĆ I ROVČANIN UGOSTILI ABAZOVIĆA U TE PLJEVLJA

Predstavnici Elektroprivrede Crne Gore, na čelu sa predsjednikom Odbora direktora, Milutinom Đukanovićem, i izvršnim direktorom, Nikolom Rovčaninom, ugostili su danas, u TE "Pljevlja", predsjednika Vlade, Dritana Abazovića, kome su predočili značaj koji ovaj proizvodni objekat ima za našu kompaniju.

Upravo zahvaljujući nesmetanom radu TEP, sačuvana je energetska stabilnost naše zemlje u vremenu energetske krize, čiji su efekti, u prethodnim mjesecima, bili pojačani nepovoljnom hidrologijom.

Od naročitog značaja je i to što je TEP danas dostigla godišnji nivo proizvodnje, što znači da će, do kraja decembra, ostvarivati čisti profit.

TEP je, dakle, iznijela veliki teret u prethodnom periodu, a njen ovogodišnji učinak samo potvrđuje ispravnost ulaganja u ekološku rekonstrukciju, odnosno opredjeljenje rukovodstva EPCG da, uprkos svim pritiscima, istraje u odluci da sačuva proizvodnju u našem, trenutno, najznačajnijem postrojenju.

Realizacija projekta ekoloske rekonstrukcije TE teče predviđenom dinamikom, a  investicija vrijedna 70 miliona EUR obezbijediće novih  20-25 godina rada ovog energetskog giganta.