A A A
Objavljeno: 
Uto, Februar 28, 2017 - 17:00

DRUGI BLOK TE PLJEVLJA: SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Škoda Praha, aktuelni partner EPCG na projektu izgradnje Bloka II TE Pljevlja, predstavila je danas, prilikom prezentacije konačnog rješenja za realizaciju i finansiranje projekta Bloka II TE Pljevlja, u skladu sa Ugovorom o izradi Glavnog projekta (EWA ugovor) i Ugovorom o izvođenju radova (EPC ugovor) koji su potpisani sa ovom kompanijom u septembru prošle godine, predlog alernativnog finansijera na projektu. Škoda Praha je takođe, u novom predlogu, izabrala američku kompaniju General Electric za partnera na realizaciji ovog projekta.

Upravljački tim projekta, zajedno sa relevantnim subjektima, razmotriće predloženo alternativno rješenje, i u relevantnom roku, eventualno i nakon dodatnih pregovora, pokušati da postigne sporazum sa finansijskim i osiguravajućim institucijama koje je obezbijedila i predložila Škoda Praha (''Bank of China'' i ''Sinosura''), a o samom toku pregovora o finansiranju i konačnoj odluci javnost će blagovremeno biti informisana.

U skladu sa dinamikom definisanom potpisanim ugovorima, izrada glavnog projekta bi trajala 18 mjeseci dok je ukupni period izvođenja radova 36 mjeseci.