A A A
Objavljeno: 
Thursday, Jul 8, 2021 - 11:32

DJECA IZ BIJELE PONOVO NA KOŠARKAŠKOM KAMPU U KOLAŠINU

Međunarodni košarkaški kamp za dječake i djevojčice uzrasta od 9 do 17 godina, zvanično je otvoren u Kolašinu. Organizatori Kampa su proslavljeni crnogorski košarkaši Vlado Šćepanović i Savo Đikanović, a prijateljima Kampa pridružila se i naša kompanija koja je, po četvrti put ,finansirala učešće dvadeset mališana i dvoje vaspitača iz Doma „Mladost“ iz Bijele, što Kampu, pored sportskog, daje i humanitarni karakter.

''Kao društveno odgovorna kompanija, trudimo se da naša podrška društvenoj zajednici doprinese njenom razvoju. Mališani iz Bijele vrlo zadovoljni boravkom i druženjem na kampu, sa nestrpljenjem očekuju svaki slijedeći, i mi im to zadovoljstvo ne smijemo uskratiti. Pored usvajanja znanja iz osnova košarke i zdravih stilova života, djeca se druže sa svojim vršnjacima, sklapaju nova prijateljstva, a po riječima organizatora, za primjer su drugoj djeci'', istakao je Nikola Rovčanin, izvršni direktor EPCG.

Naš proslavljeni košarkaš i jedan od organizatora kampa Vlado Šćepanović kaže da polaznici imaju priliku ne samo da uče od najboljih nego i da upoznaju najbolje crnogorske košarkaše. ''U prethodnih 6 sezona kroz kamp Kolašin prošlo preko 2000 dječaka i djevojčica, što dovoljno govori o samoj ozbiljnosti kampa, kao i povjerenju roditelja i djece. Način na koji EPCG podržava kamp u vidu dovođenja 20 djece i dvoje vaspitača iz Doma za nezbrinutu djecu u Bijeloj se pokazao kao veliki humani gest sa vaše strane, jer ste pomenutoj djeci kroz druženje i socijalizaciju sa ostalom djecom iz regiona omogućili nešto o čemu će pričati dugo.''

Vesna Zlatković, direktorica Doma ''Mladost'' iz Bijele, ističe kako su djeca jedva čekala da opet dođu u Kolašin te da je donacija EPCG jako značajna: ''Iskoristila bih priliku da se u ime svih zaposlenih i posebno u ime djece zahvalim EPCG na jednom prelijepom gestu. Svaki vid donacije ovoj djeci je dragocjen, ali su najdragocjenije donacije zahvaljujući kojima djeca stiču nova poznanstva.Ovakav vid podrške EPCG je  pun pogodak, djeca upoznaju nove drugare, velike košarkaše i sve to im mnogo znači.''

Imena Nikole Vučevića, Bojana Dubljevića, Saše Pavlovića, Jelene Dubljević, Ive Perovanović,

Blagote Sekulića, Nemanje Radovića, Nikole Ivanovića, Danila Nikolića, Nemanje Gordića, Petra

Popovića, Vanje Marinkovića, Ognjena Čarapića, Miloša Koljenšića, kao i trenera Mija Kadije,

Zvezdana Mitrovića, Nikole Antića i još mnogih drugih koji su bili promoteri kampa tokom sedam godina njegovog postojanja, uz savremen program za sve učesnike, više su nego dovoljan razlog da kamp postane prepoznatljiv u svakom smislu.