A A A
Objavljeno: 
Ponedeljak, Decembar 6, 2021 - 12:31

AMBASADORKA SAD, NJ. E. DŽUDI RAJZING RAJNKE, POSJETILA TE „PLJEVLJA“

U petak, 3. decembra 2021. godine, u posjeti Termoelektrani "Pljevlja" boravila je NJ. E. Džudi Rajzing Rajnke. Ona je, tom prilikom, razgovarala sa izvršnim direktorom EPCG, Nikolom Rovčaninom. 

Rovčanin je Nj. E. upoznao sa stanjem u našoj kompaniji, naglasivši projekte ekološke rekonstrukcije TE i toplifikacije Pljevalja te posvećenosti ulaganju u obnovljive izvore energije. Među pomenutim, a trenutno aktuelnim, svakako posebno mjesto zauzimaju "Solari 3000+" i "Solari 500+" te VE "Gvozd" i plutajući solar na Slanom jezeru. 

 

Izrazivši nadu da će EPCG nastaviti da posvećeno djeluje u pravcu poštovanja međunarodnih standarda, ambasadorka Rajnke je istakla da je veoma važno voditi računa i o socijalnom aspektu zelene tranzicije.

 

Sagovornici su saglasni oko ocjene da u Crnoj Gori, konkretno na planu investicija u energetske projekte, postoje prostor, potreba i interesovanje za djelovanje globalno respektabilnih američkih kompanija. Saradnja tog tipa bi, bez ikakve sumnje, pospješila dobre međudržavne odnose Crne Gore i SAD.

 

Sastanku su, u ime Ambasade SAD, prisustvovali i zamjenik šefa političke i ekonomske sekcije (Valter Andonov), savjetnica za ekonomska pitanja (Marina Milić) i protokol asistentkinja (Dušica Marić), dok su, sa druge strane, u ime EPCG, bili izvršni rukovodilac FC Proizvodnja (Bojan Đordan), v. d. direktor TE "Pljevlja" (Mirko Mazalica), pomoćnik izvršnog rukovodioca FC Proizvodnja (Veselin Sekulić) i stručni saradnik izvršnog direktora za medije (Tomaš Damjanović). 

 

U čast posjete američke ambasadorke, simbolično je posađeno stablo na rekultivisanom prostoru Maljevca.