Ponedeljak, Januar 12, 2015 - 14:25

Potrošnja u decembru povećana 19 odsto

Domaćinstva su u decembru potrošila 116.054.314 kWh električne energije, što je 19 odsto više u odnosu na novembarsku potrošnju, odnosno 5 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom decembra 2013. godine. Povećanje potrošnje uslovljeno je padom temperature, naročito tokom poslednjih dana decembra. Dnevni maksimum ostvaren je 31. decembra i iznosio je 10.476 MWh (megavatsati) za distributivne kupce,  što je skoro 40 odsto više u odnosu na novembarski rekord.

Prosječan decembraski račun za električnu energiju za domaćinstva (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 40,2 eura. Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,7 eura, dok je najveća potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Kotoru i Podgorici gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od oko 49 eura. Račun vrijedan preko 150 eura dobiće 1,6 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 3,77 odsto potrošača.

Decembarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše 10 odsto dobiće čak 147.713 domaćinstava koji su postali članovi ZLATNOG TIMA, što je za skoro deset hiljada više u odnosu na broj potrošača koji je ostvario popuste na iznose novembarskih faktura.

Podsjećamo da će izvlačenje nagrada za drugo kolo nagradne igre ZLATNI ČLAN DOBIJA STAN biti organizovano 20. januara, a pravo učešća imaju članovi ZLATNOG TIMA (147.713 potrošača iz kategorije domaćinstva). Glavna nagrada u drugom kolu je stan u Podgorici (75 m2), kao i turistički aranžmani za putovanje u inostranstvo, elektronski uređaji i vrijedni vaučeri za trgovinu.

Detaljnije informacije mogu se dobiti pozivom na besplatni broj 19100, koji je aktivan svakog radnog dana od 8 do 20 sati.